Het geheel is meer dan de som der delen

Er gaat waarschijnlijk al véél goed in je bedrijf

Je bent ondernemer. je had ooit een goed idee of de moed om iets op te starten of over te nemen en doet dat met hart en ziel. In de afgelopen jaren heb je ongetwijfeld in de wedstrijd beslissingen genomen of moeten nemen en wellicht ook weer bij moeten stellen. Dat is ondernemen en soms gaat dat ook met vallen en opstaan. Je hebt ideeën en bepaalde werkwijzen om het beste na te streven. Er zijn weinig ondernemers die denken laten we maar express af stevenen op een minder resultaat.

Daarnaast zijn er de medewerkers en eventueel de leidinggevenden binnen je bedrijf. Ook zij hebben hun idealen en proberen er op hun manier het beste van te maken. De één heeft wat meer ambitie dan de ander, dat is logisch. Dit hoor je vaak terug als je vraagt naar de ambities of je ziet het als je ze de kans durft te geven.

En dan is er nog zo iets als: "blind worden in je eigen bedrijf (of werkwijze)" Vaak denk je wel dat het goed gaat. Natuurlijk anders zou je het wel veranderen. Alleen de vraag is:

Is het goed genoeg van vandaag ook goed genoeg voor de toekomst?

Vaak komt het er niet van om in alle drukte en in de waan van de dag het beste in elkaar naar boven te halen. Door heel bewust met ons een traject aan te gaan komt die tijd er vanzelf en daarnaast krijg je ook nieuwe input, inspiratie vanuit "nieuwe" technieken en een frisse kijk op je bedrijf en jullie werkwijze van buitenaf.

Vanuit de inzichten die daaruit voortkomen ontstaan vaak weer nieuwe ideeën die omgezet kunnen worden in een aangepaste werkwijze. Dingen die je individueel of met zijn allen gewoon extra of vaker kunt doen om het de klant nog meer naar de zin te maken. Uiteraard met indien goed uitgevoerd een beter resultaat als gevolg.

Daardoor is het geheel vaak meer dan de som der delen. 1+1=3

We moeten het samen doen

Als je denkt: 'We huren Ton in dan hebben we iets aan training gedaan (en kan ik het afvinken)' ben je bij mij aan het verkeerde adres.

In het traject is de opvolging essentieel en daarmee dus ook een belangrijke rol voor de ondernemer of zijn leidinggevenden.

Zonder opvolging geen verbetering!

Uiteraard ga ik je ook daarbij ondersteunen en helpen. Tenslotte heb ik er ook belang bij. Met mij een traject aangaan betekent dus werk aan de winkel en tijd maken voor de opvolging. Dat doe je uiteindelijk niet voor niets, want op die manier heb je zelf en als bedrijf een beter resultaat en ik een goed visitekaartje.

Elke dag een nieuwe kans om samen succesvol te zijn!